Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Elevii din satul Răzeni sunt mai informați despre HIV/SIDA și sănătatea reproductivă

 

Începând cu 1 Octombrie, echipa A.O. Alternativa împreună cu educatorii de la egal la egal în prevenirea și combaterea HIV/SIDA au dat start orelor informative în satul Răzeni, raionul Ialoveni.

Astfel în Liceul ”Ion Pelivan”,  toate clasele a IX-XII-a au fost instruite despre ce înseamnă sănătatea reproductivă; infecțiile cu transmitere sexuală (ITS), în special HIV/SIDA; metodele de protecție și prevenire;  statisticile despre acest subiect în Republica Moldova în general, și în raionul Ialoveni în special.

În cadrul orelor informative adolescenții au fost foarte receptivi la informație și au oferit întrebări moderatorilor despre serviciile de sănătate prietenoase din raion, și care sunt căile de obținere a acestora, dar și despre importanța abordării acestor subiecte încă din clasele gimnaziale.  La final tinerii au primit materiale informative despre HIV/SIDA și alte ITS, adolescență, metode contracepție, ș.a. Seminarele la acest subiect vor continua pe toata durata lunii octombrie în raionul Ialoveni și Hîncești.

 

Această activitate este implementată de A.O. Alternativa, în cadrul proiectului ”Viața cu HIV/SIDA”, cu suportul Programului de Granturi al Ministerului Tineretului și Sportului și MTV Staying Alive Foundation.