Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Festivalul Voluntarilor 2017 – START Concurs Aplicări

Published on: Thu, 10/19/2017 - 16:05

Astăzi, 19 octombrie Asociația Obștească ”SERVICIU PENTRU PACE”  în parteneriat cu Miniserul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul unei conferințe de presă a dat start perioadei de aplicare la categorii de premiere.

 

Detaliile despre categoriile de premiere a Festivalului Voluntarilor 2017, modalitățile de depunere a dosarului de concurs, criteriile de jurizare si data limită de aplicare, cât și informații utile referitor la ”Gala de premiere” (dată, oră, locație, dress-code) au fot enunțate de reprezentanții instituțiilor organizatorice:

 

În cadrul conferinței au participat Carina Eni – Consultant principal în cadrul direcției de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova,Liviu Moraru – Coordonator Festivalul Voluntarilor 2017, președinte A. O. ”SERVICIU PENTRU PACE” și Natalia Grejdieru - Coordonatore Comunicare SNV 2017, membru Cualiția Voluntariat

 

Proiectul este implementat  în cadrul progamului anual de granturi pentru sectorul de tineret. ”Festivalul Voluntarilor”, și are drept scop recunoaşterea publică a muncii şi meritelor voluntarilor, precum și promovarea și încurajarea voluntarilor din țară.

 

Pentru al 15-lea an consecutiv se organizează cel mai important eveniment al voluntarilor – ”Festivalul Voluntarilor în 2 etape esențiale, perioada deschisă pentru aplicări ce și-a anunțat startul și Gala de premiere, care se va desfăşura în data de 3 decembrie 2017, asociată ”Zilei Internaționale a Voluntariatului”.

 

Perioadei de aplicare începe la 19 octombrie 2017 și termenul limită de aplicare e 19 noiembrie 2017,

ora 00:00.

 

Doritorii pot aplica la 9 categorii de premiere:

1.Cea mai activă Organizaţie/ Asociaţie Obştească, care promovează voluntariatul în RM;

2.Cel mai activ Coordonator de voluntari 2017;

3.Cel mai activ Voluntar 2017;

4.Cel mai activ jurnalist/blogger care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2017;

5.Cel mai bun eseu la tema:“Voluntariatul, ca trend de dezvoltare și individualizare personală”;

6.Voluntariatul promovat prin intermediul multimedia, secțiune foto și video;

7.Cel mai activ grup de inițiativă care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2017;

8.Cel mai bun proiect/ activitate/ acţiune de voluntariat realizată în 2017;

9. Cel mai activ voluntar internațional.

 

Deja al doilea an consecutiv, în cadrul galei de premiere din 3 decembrie se vor decerna premii celor mai activi coordonatori din cadrul Săptămânii Naționale de Voluntariat. Câștigătorii sunt selectați, de către organizatorii SNV, în funcție de anumite criterii (nr. de activități organizate, poze de la evenimente etc.).

 

Regulamentul concursului Festivalul Voluntarilor 2017, este disponibil pe pagina web a concursului: www.festivalulvoluntarilor.md și pe pagina de Facebook a Festivalului Voluntarilor.