Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Fondează Erasmus Student Network în universitatea ta!

 

            Alianța Studenților din Moldova, cu suportul financiar a Ministerului Tineretului și Sportului, invită studenții să se organizeze în cadrul unor grupuri de inițiativă care vor fonda în premieră în Republica Moldova secțiuni a organizației studențești europene Erasmus Student Network.

Erasmus Student Network este  cea mai mare organizație studențească europeană, activă în 37 de țări, numărând aproximativ 464 de secțiuni locale și peste 13.500 de voluntari. Misiunea organizației este de a sprijini integrarea în comunitățile locale a studenților și de a încuraja mobilitatea în spațiul european.

            Alianța Studenților din Moldova își propune să înființeze cel puțin șapte secțiuni Student Erasmus Network în universitățile din Republica Moldova. Grupurile formate vor fi susținute și ghidate de către Alianța Studenților din Moldova. Respectiv, ele vor fi instruite în cadrul unor seminare săptămânale şi asistate pentru a se înregistra sub forma structurilor Erasmus Students Network, rețea europeană de promovare și monitorizare a programelor de mobilitate studențească. Ulterior, toate aceste structuri create în universități vor monitoriza și colecta date privind mobilitățile existente, vor contribui la promovarea posibilităților existente și vor oferi suport pentru tinerii care pleacă sau vin într­-un schimb internațional.

            Pentru a se înscrie în cadrul proiectului studenții sunt rugați să își depună candidatura la adresa: info@aliantastudentilor.md. Aplicarea constă dintr-o scrisoare de motivare (nu mai mult de 200 de cuvinte) și CV-ul aplicantului(-ei). Participarea anterioară la programe de mobilitate, îndeosebi prin intermediul programului Erasmus, se consideră un avantaj la aplicare.

Data limită de depunere a candidaturilor – 30 septembrie 2015.

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați pe email sau pe numărul de telefon: (+373) 69618574.

 

 

Proiectul este implementat de A. O. Alianța Studenților din Moldova cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015