Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

„Formarea reţelei de voluntari în zona de Nord (Sîngerei-Bălţi-Rîşcani)” - training organizat în municipiul Bălţi, în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineri şi Adolescenţi CRAT

Ce este activitatea de voluntariat, care sunt beneficiile şi importanţa acesteia pentru societate dar şi pentru dezvoltarea propriei personalităţi, acestea şi multe alte subiecte au  fost dezbătute în cadrul training-ului organizat în data de 9-10 septembrie 2016, în municipiul Bălţi, în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineri şi Adolescenţi CRAT, tematica acestuia fiind „Formarea reţelei de voluntari în zona de Nord (Sîngerei-Bălţi-Rîşcani)”.

Instruirea a fost organizată în cadrul proiectului „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret”, organizat de către Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de Programul de Granturi 2016 al Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

În calitate de formatori au fost: Mihalcean Nonna - Bălţi, Pasat Diana - Sîngerei şi Borş Anişoara - Rîşcani. La training au participat 20 de tineri, reprezentanţi ai celor trei regiuni.

Participanţii au abordat mai multe subiecte printre care: definiţia termenului de voluntariat şi activism civic, precum şi formula comunicării nonviolente, la fel au dezvoltat abilităţi de comunicare şi colaborare în grup şi dezvoltarea stilului empatic de inter-relaţionare.

Scopul trainerilor a fost de a atrage tinerii în activităţi civice şi de a crea oportunităţi de colaborare între mai multe regiuni ale ţării pentru a spori gradul de interes pentru activitatea de voluntariat.

Următoarele activităţi de follow-up se vor derula după cum urmează orarul:

Nr.

d/o

Perioada

Locaţia

Traineri

        1.

16-18 septembrie 2016

s. Rădoaia, r. Sîngerei

Svetlana Capranov; Sergiu Vrabie; Tatiana Trofin

        2.

16-18 septembrie 2016

or. Vadul lui Vodă, Tabăra Perlele Nistrului

Radu Murzac; Maricica Proca;

Lidia Bruma

        3.

23-25 septembrie 2016

s. Rădoaia, r. Sîngerei

Andrei Grosu; Mihai Balan

        4.

30 septembrie-2 octombrie 2016

or. Cahul, r. Cahul

A.O. „Perspectiva”

Aliona Berdilo; Inna Arsenie;

Alexandru Godoroja

        5.

30 septembrie-2 octombrie 2016

or. Soroca, r. Soroca

Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”

Ion Gheorghiţă, Dorina Ababii

 

Fiţi alături de noi pentru a vedea cum se vor desfăşura următoarele activităţi pe site-ul: www.mts.gov.md şi www.millenium.md

Proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret” este implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2016.

 

 

Pentru detalii puteţi să contactaţi coordonatorul de proiect: Bezărău Ana, tel. 068093861, sau e-mail: anisoarabezarau@gmail.com