Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Forumul Economic al tinerilor antreprenori desfășurat în orașul Sîngerei

În data de 29 iunie curent în or. Sîngerei a fost desfăşurat în premieră Forumul economic al tinerilor antreprenori, activitate din cadrul proiectului ”Şanse pentru viitor” implementat de A.O. ADD ”Mileniul - III” din s. Chişcăreni, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova prin intermediul Programului de Granturi, cu contribuţia Consiliului raional Sîngerei, în parteneriat cu organizaţia pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (ODIMM), Incubatorul de afaceri, Camera de comerţ şi industrie.

La eveniment au participat circa 90 persoane, tineri antreprenori, antreprenori cu o bogată experienţă, tineri instruiţi în programele ODIMM - PNAET (Programul Naţional de Abilitate Economică a Tinerilor) şi GEA (Gestiune Eficientă a Afacerii). 

Coordonatoare proiectului ”Şanse pentru viitor” - Natalia Mereuţă,  a trecut în revistă activităţile, care au fost desfăşurate pe parcursul proiectului:

- instruirea prin Programul Naţional de Abilitare economică a tinerilor;

- întîlniri cu reprezentanţii structurilor de stat - Fisc, Centrul de Sănătate publică, Direcţia Economie şi Finanţe ale Consiliului Raional;

- vizite de studiu la întreprinderile din raion.

În cadrul Forumului a fost prezentat produsul final al proiectului – Catalogul tinerilor antreprenori din raionul Sîngerei.  

Spre finalul forumului a fost rezervat timp pentru decernarea premiilor învingătorilor concursului raional ”Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii”.