Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Participă la școala de vară „ACȚIUNE PENTRU INCLUZIUNE ȘI DIVERSITATE”

Coaliția Nediscriminare anunță organizarea școlii de vară „Acțiune pentru incluziune și diversitate”, care se va desfășura în perioada 1-5 iulie 2017, în afara municipiului Chișinău. Aceasta este destinată elevilor, studenților și reprezentanților organizațiilor de tineret cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care sunt interesați de subiectul drepturilor omului, nediscriminare și alte drepturi care derivă din acestea.

 

Scopul școlii de vară este de a consolida capacităţile elevilor, studenţilor și reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale de a identifica și combate fenomenul de discriminare și ură, bullying-ul și cyberbullying-ul, precum și de a promova un mediu social inclusiv și sigur pentru toți.

Echipa proiectului și specialiști naționali din domeniu au pregătit ateliere de lucru interactive, instruiri (despre drepturile omului și nediscriminare, discursul și infracțiunile motivate de ură, bullying și cyberbullying, dar și mecanismele de protecție față de acestea), activități de team building și seri tematice pentru cei 20 de participanți.

Candidații urmează să corespundă următoarelor cerințe:
1. Să fie elev, student și/sau reprezentant al organizațiilor din domeniul drepturilor omului și tineret, cu vârste între 18 și 25 de ani;
2. Să cunoască limba română;
3. Să fie disponibil(ă) să participe la școala de vară în afara mun. Chișinău pe întreaga durată (5 zile);
4. Să completeze formularul de participare anexat mai jos.

Candidații originari din partea stângă a Nistrului sunt încurajaţi să aplice la concurs.

Dacă sunteți interesat să participați la această școala de vară, vă rugăm să completați formularul (click aici pentru a completa formularul) până la 26 iunie 2017, ora 24:00. După încheierea etapei de înscriere doar cei selectați vor fi contactați de către coordonatorul evenimentului.

 

Participarea la școala de vară este gratuită. Cheltuielile de transport, cazare și alimentare ale participanților vor fi acoperite de Coaliția Nediscriminare. Locul desfășurării va fi comunicat participanților selectați.

Pentru întrebări suplimentare ne puteți contacta la adresa electronică: nediscriminare@gmail.com, sau la numărul de telefon 079556429. Persoană de contact: Roman Banari, coordonator de proiect.

Atenție! Coaliția Nediscriminare garantează confidențialitatea și își asumă responsabilitatea de a utiliza informațiile furnizate doar în scopul de selectare a participanților.

 

Școala de vară „Acțiune pentru diversitate” este desfăşurat în cadrul proiectului „Protecția și incluziunea socială a tinerilor în mediul școlar”, implementat cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, în cadrul programului de granturi 2017.