Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Prelungirea termenului de înregistrare a tinerilor pentru participarea la Şcoala de vară - Orientarea profesională - prin testarea abilităților personale și cunoaşterea cerinţelor de angajare

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri (ANTiM) în colaborare cu Universul Dezvoltării SRL cu susţinerea financiară a Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova organizează în perioada 18-22 iulie 2016  la Chisinau, Şcoala de vară – Orientarea profesională prin testarea abilităţilor personale şi cunoaşterea cerinţelor de angajare.

 

Acest proiect este destinat tinerilor care doresc să îşi cunoască abilitățile persoanale pentru a lua o decizie referitor la dezvoltarea profesională. Orientarea profesională este pilonul de bază pentru alegerea corectă din start a profesiei în dependență de abilități.  

 

Participanţii  vor avea posibilitatea să cunoască unele detalii care vor contribui la o mai bună cunoaştere a profesiilor, cerinţelor de angajare şi să discute cu managerii de resurse umane. Şcoala de vară va oferi tinerilor o experienţă unică de cunoaştere a realităţilor de pe piaţa muncii şi a-şi contura profilul profesional.

 

Metodele de lucru vor fi interactive cu multe studii de caz şi situaţii practice. Vor putea fi discutate împreună cu experţii în domeniu următoarele subiecte:

-          Testarea abilităţilor profesionale individuale; 

-          Orientarea  profesională  pentru o alegere corectă a profesiei;

-          Cerinţele şi tendinţele pe piaţa muncii;

-          Oportunităţi de dezvoltare profesională prin implicare civică;

-          Dezvoltarea abilităţilor de comunicare  prin jocuri interactive;

-          Rolul dezvoltării relaţiilor interpersonale pentru o viitoare colaborare;

-          Procedura de angajare şi structura CV şi a scrisorii de intenţie;

-          Prezentarea la interviu şi promovarea personală.

 

La finalul şcolii de vară participanţii vor avea profilul profesional individual, dosarul personal pentru a se lansa în procesul de dezvoltare a carierei profesionale.  

 

Sunt invitaţi să participe la această şcoală tinerii de pe teritoriul Republicii Moldova, care au vârsta între 18 – 21 de ani, vorbitori de limba romana şi care au nevoie de asistenţă în alegerea corectă a vocaţiei profesionale.

 

 

Şcoala va fi organizată în oraşul Chişinău în perioada 18-22 iulie 2016.

Organizatorii vor acoperi  cheltuielile de masă pe durata şcolii de vară.

Cheltuilelile de cazare şi transport vor fi acoperite de participanţi.

DATA LIMITĂ DE ÎNREGISTRARE ESTE 6 iulie 2016.

 

Vă rugăm să trimiteţi CV-ul la adresa de email: antim.office@gmail.com

 

 

Rezultatele preselecţiei vor fi anunţate pe 8 iulie 2016, prin poşta electronică.