Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Tinerii din Ialoveni au fost instruiți în domeniul inițierii afacerilor

Pe data de 7 august 2015 a luat sfîrșit proiectul „Tineri Antrenați pentru o Moldovă Prosperă”, proiect implementat de A.O. „Asociația pentru Identificarea Subsidiilor din Europa de Est” cu susținerea  financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015” și a Consiliului Raional Ialoveni. Pe parcursul ambelor sesiuni de training, tinerii participanți au fost instruiți de către formatorii Centrului de Formare Antreprenorială din Cadrul Camerei de Comerț și Industrie al RM.

Pe parcursul celor două sesiuni de training, tinerii au învățat despre subtilitățile juridice și fiscale ce țin de înregistrarea unei întreprinderi, gestiunea riscurilor și resurselor financiare într-o afacere, cum pot fi identificate și accesate resursele financiare necesare deschiderii propriei afaceri.

De asemenea tinerii au fost repartizați în grupuri și antrenați cum se face analiza unui domeniu de afacere în care ei ar dori să o inițieze și să dezvolte propriul business, cum se scrie un business plan, despre planificarea managementului de timp, strategiei de dezvoltare, elaborării unei scrisori de intenție către potențiali parteneri sau donatori.  Ultimele două zile de training  au fost dedicate instruirii în  domeniul eficienței contabile și analizei  investițiilor și gestiunii lor.

După finisarea programului oficial de cursuri, A.O. AISEE a invitat un reprezentant al O.D.I.M.M., care a prezentat activitatea organizației și programele curente de care ar putea beneficia tinerii pentru a-și  deschide  o afacere - a programele PARE 1+1 și PNAET.

 

La înmînarea diplomelor, au fost prezenți reprezentații autorităților locale ale raionului. Ei și-au exprimat susținerea în privința unor astfel de inițiative, privind organizarea și derularea cursurilor cît și au mulțumit participanților pentru prezență, interesul și entuziasmul ce l-au arătat de-a lungul desfășurării instruirilor.