Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Tinerii sunt încurajați să participe la Școala de Orientare Profesională

Asociația de Tineret Șansa anunță organizarea Școlii de Orientare Profesională, care se va desfășura în perioada 8 – 10 Septembrie, la Baza de odihnă "Nick House", Vadul lui Voda.

 

Școala de Orientare Profesională este destinată elevilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

 

Obiective:

1. Autocunoaștere – identificarea și înțelegerea caracteristicilor personale relevante pentru orientarea în carieră (cunoașterea intereselor, abilităților, valorilor, caracteristicilor de personalitate și conturarea profilului vocațional)

2. Explorarea lumii ocupațiilor – acumularea de informații referitoare la ocupații (caracteristicile ocupațiilor și dinamica lor pe piața muncii)

3. Explorarea alternativelor de carieră – luarea deciziilor cu privire la carieră (identificarea, explorarea și evaluarea alternativelor, având ca rezultat: alegerea unei ocupații, alegerea unui traseu educațional)

4. Planificarea carierei – implementarea deciziilor (stabilirea scopului și obiectivelor de carieră pe termen scurt și mediu, elaborarea și implementarea unui plan de acțiune) și, în timp, reevaluarea acestora.

Acest eveniment este realizat în cadrul proiectului ”Varnița – Capitala Tineretului 2017”, de către Asociația de Tineret Șansa în parteneriat cu APL Varnița și Fondul pentru Tineri Varnița, cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

 

Date de contact:

Tel. 069958428

E-mail: budistean@mail.ru

www.sansa.varnita.md

www.varnita.md

Facebook: Fondul pentru Tineri Varnita